Verschillende soorten isolatieglas

Wij komen graag bij u langs
HR ++ ruiten worden op bok geleverd en bij u als klant neergezet. Vooraf belt de chauffeur met u waar de ruitenbok mag komen te staan.

 HR ++ Glas en ander isolatieglas

Innovation Services volgt de laatste ontwikkelingen op het gebied van isolatieglas. Duurzaamheid en A kwaliteit staat bij ons hoog in het vaandel. Wij kunnen alle maten en soorten isolatieglas leveren met alle diktes die er mogelijk zijn. HR glas is ontwikkeld om energie te besparen en het wooncomfort te verbeteren. 

De ruiten worden door ons afgekit en afgemest met voeg en afdichtingskitten van Bloem Sealants. Een perfecte afdichting voor elk soort glas. Zowel isolatieglas, enkel glas, gehard glas, en HR++ glas.http://www.bloemsealants.com

  • Voordelen isolatieglas: minder stookkosten, minder warmteverlies, verbeterd wooncomfort, inbraakwerend en minder CO2 uitstoot dus beter voor het milieu.
  • Keuze isolatieglas: bij aanschaf van isolatieglas moeten wij rekening houden met de bestaande situatie. Zoals de diktes van het glas, als mede de ruimte die aanwezig is in een bestaand kozijn. Indien de kozijnen al voorzien zijn van isolatieglas, dan is er voldoende ruimte om HR++ glas te plaatsen. Maar bij oude kozijnen zien wij vaak dunnere sponningen, omdat vroeger enkel glas geplaatst werd. Wat ook meespeelt is dat HR++ glas een stuk zwaarder is dan gewoon enkel of dubbel glas. Vooral belangrijk als u gebruik wilt blijven maken van draai- en klapramen. Wij adviseren over de mogelijkheden om HR++ glas  in bestaande kozijnen te plaatsen of  dat er aanpassingen nodig zijn in de vorm van opzetlatten of nieuwe kozijnen. Of te kiezen voor HR+ glas.
  • Werkwijze Innovation Services: op locatie wordt de ruit door ons ingemeten. Hierbij wordt gekeken  naar de mogelijkheden van plaatsing. In overleg met de klant wordt een keuze gemaakt voor het soort isolatieglas. Vervolgens bestellen wij het HR/HR++  glas bij onze vaste Nederlandse fabrikant en leverancier van A kwaliteit glas. Op HR++ glas tussen het bestellen en leveren/monteren zit ongeveer 1,5 weken. Vaak wordt een steiger of een hoogwerker gebruikt om op de bovenste verdieping te komen.  Glaslatten, Neuslatten, aanlegfoam of aanlegband is allemaal aanwezig in onze servicebus.

Verschillende soorten isolatieglas:

De isolatiewaarde (Ug) van glas wordt uitgedrukt in W/m2. Hoe lager de Ug waarde, hoe kleiner het energieverlies. En hoe minder  energie er nodig is om de binnenruimte op dezelfde temperatuur te houden. Hoog rendements glas(HR) bestaat uit twee of drie glasplaten voorzien van een afstandhouder met een ruimte tussen de twee glaslagen in( isolerende spouw). De randen zijn van speciale kit die het geheel afsluiten. Bij HR glas(U-waarde groter dan 1,7 en kleiner dan 2,0W/m2K) zit een droge lucht in de spouw en bij HR+ en HR ++ en triple glas (HR+++) zit hier een edelgas(meestal argon en soms krypton )tussen. Edelgassen in de spouw isoleren daarbij beter dan droge lucht. De binnenzijde van HR++-glas is ook voorzien van een onzichtbare coating van dun metaal die de isolatie nog meer verbeterd. De coating weerkaatst namelijk de warmte terwijl het wel het licht doorlaat.  De U-waarde(isolatiewaarde) van HR+ glas is groter dan 1,2 of gelijk aan 1,6W/m2K. Van HR++ is de U-waarde kleiner of gelijk aan 1,2 W/m2K.

Triple glas HR+++wordt minder vaak gebruikt. De tripleglas HR+++ uitvoering heeft een veel hogere isolatiewaarde dan HR++ glas(U- waarde van 0,9 W/m2K) . Dit type glas past meestal niet in de bestaande kozijnen. Veelal zijn hiervoor nieuwe isolerende kozijnen nodig, dit eist de SEEH ook als u gebruik wilt maken van de subsidie regeling. 

Innovation Services geeft een 10 jaar garantie op HR++ ruiten, deze kan op verzoek van de klant uitgebreid worden naar 15 jaar.

Wij komen graag bij u thuis om de ruiten in te meten en advies te geven over het type glas dat u het beste kunt  gebruiken. Vraag gerust vrijblijvend een offerte bij ons aan!

Onze eigen steiger.

Vakmensen in spé opleiden. BBL leerbedrijf